keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Koululaisten ravitsemus suositukset

Opiskelijoiden ruokailu


Ruokailuajat ja ateriat

Kouluruokailu tulee järjestää säännöllisesti oppilaiden normaaliin päivärytmiin sopivana ajankohtana.
Kouluruokailun ateriat tulee sovittaa lapsen koulupäivän kokonaisuutta jaksottavasti ja suomalaiseen arkirytmiin soveltuvaksi. Sopiva aika lounaan syömiselle on noin 11-12 .  Ruokailu on jaksotettava ja koulun lukujärjestys suunniteltava erilaisille ja eri-ikäisille ryhmille niin että oppilailla on riittävästi aikaa rauhalliseen syömiseen.

Ruokailu ympäristö

Lapsille ja nuorille on luotava kiireettömään kouluaikaiseen ruokailuun kannustava ja terveelliset valinnat mahdollistava oppimisympäristö. Aterian kaikkien osien tulee olla maukkaita, houkuttelevan ja herkullisen näköisiä sekä tarjottaessa oikean lämpöisiä.

Välipalat
Oppilailla tulee olla mahdollisuus välipalaan mikäli tunnit jatkuvat 3 tuntia pitempään koulunloppumisesta.


Ruokalajit

Tarjolla olisi hyvä olla kaksi pääruokavaihtoehtoa. Toinen kasvis ruoka josta liha, kala on korvattu palkokasveilla tai niistä valmistetuilla tuotteilla.

Kuvahaun tulos haulle lautasmalli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti