Opiskelijoiden ruokailu
Ruokailuajat ja ateriat
Kouluruokailu tulee järjestää säännöllisesti oppilaiden normaaliin päivärytmiin sopivana ajankohtana.
Kouluruokailun ateriat tulee sovittaa lapsen koulupäivän kokonaisuutta jaksottavasti ja suomalaiseen arkirytmiin soveltuvaksi. Sopiva aika lounaan syömiselle on noin 11-12 . Ruokailu on jaksotettava ja koulun lukujärjestys suunniteltava erilaisille ja eri-ikäisille ryhmille niin että oppilailla on riittävästi aikaa rauhalliseen syömiseen.
Ruokailu ympäristö
Lapsille ja nuorille on luotava kiireettömään kouluaikaiseen ruokailuun kannustava ja terveelliset valinnat mahdollistava oppimisympäristö. Aterian kaikkien osien tulee olla maukkaita, houkuttelevan ja herkullisen näköisiä sekä tarjottaessa oikean lämpöisiä.
Välipalat
Oppilailla tulee olla mahdollisuus välipalaan mikäli tunnit jatkuvat 3 tuntia pitempään koulunloppumisesta.
Ruokalajit
Tarjolla olisi hyvä olla kaksi pääruokavaihtoehtoa. Toinen kasvis ruoka josta liha, kala on korvattu palkokasveilla tai niistä valmistetuilla tuotteilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti